گروه خدمات ساختمانی سون

این مجموعه در طول سه دهه فعالیت خود بیش از 340 پروژه را با موفقیت اجرا کرده و ...

گروه خدمات ساختمانی سون

این مجموعه در طول سه دهه فعالیت خود بیش از 340 پروژه را با موفقیت اجرا کرده و ...

این مجموعه در طول سه دهه فعالیت خود بیش از 340 پروژه را با موفقیت اجرا کرده که کارنامه آن در سطح شهر تهران قابل مشاهده است . از مهمترین و بزرگترین پروژه های این مجموعه می‌توان بازسازی و نوسازی کاخ سعدآباد ، همکاری در اجرای پروژه پل طبیعت تهران ، کاشی کاری برج پارسپالاد تهران ، سنگ کاری نمای برج وسنه تهران و مشارکت در بیش از 130 ابر پروژه دیگر که به صورت تفصیلی در سایت قابل مشاهده و ارزیابی خواهند بود .

بایگانی

۲۰ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۸ ثبت شده است

تقسیم بندی سنگ ها در سنگ کاری از نظر کاربردی

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۱۹ ب.ظ

سنگها از نظر کاربردی در سنگ کاری و کاشی کاری به دو گروه تقسیم می شوند :

از نظر شکل طبیعی ( سنگهای خام) و ( ساختگی سنگها کار شده )

سنگها از نظر شکل طبیعی  در سنگ کاری به گروه های زیر تقسیم می شوند :

۱- سنگهای رودخانه ای  ۲- سنگهای کوهی

۱- این سنگها در جریان غلتیدن در مسیر رودخانه و برخورد با یکدیگر و بر اثر عمل فرسایش ، گوشه های تیز و لبه دارشان را از دست میدهند و سطح آن ها نیز تقریباً صاف و صیقلی می گردد و حداقل قطری برابر ۵ سانتیمتر دارد که در دیوار سازی بکار می روند. معمولاً قطری درحدود ۱۵ سانتیمتر دارد که اندازه های کوچکتر به عنوان پرکننده مورد استفاده قرار می گیرند.

سنگ کوهی در سنگ کاری  : این سنگها بیشتر لبه تیز هستند و مستقیماً از معدن سنگ استخراج می شوند . در روند عملیات استخراج ، به شیوه های گوناگون قطعات بزرگ سنگ پر از کوه جدا نموده و برای آماده سازی به کارخانه حمل می کنند و به این قطعات اصطلاحاً سنگ قله می گویند که در سنگ کاری ساختمان مصرف بالایی دارند.

 

 

سنگهای لاشه در خدمات سنگ کاری ساختمان : این سنگها در نتیجه عمل انفجار و یا پس از خرد کردن قطعات بزرگ سنگ بدست می آیند و شکل خاصی و سطوح مشخص ندارند استفاده از سنگ لاشه بدون اینکه گوشه های تیز و لبه دار آن گرفته شود مجاز نیست . مگر با ابعاد کوچکتر از ۱۵ سانتیمتر که به عنوان پر کننده از آن استفاده می شود سنگ لایه لایه یا تخته ای : این سنگها استحکام چندانی ندارند و حداقل ضخامت آنها در کارهای بنایی نباید کمتر از ۸ سانتیمتر

کف سازی با بتن در کاشی کاری و سنگ کاری :

قبل از اجرای هر پوشش باید محل هایی را که به دست سنگ کار یا کاشی کار کف سازی می شود ، کاملاً از مواد زاید پاک نمود. هر نوع پوشش ، مشخصات خاص خود را دارد که با توجه به مصالح مصرفی باید موازین فنی آن رعایت شود.

کف سطحی افقی است که برای تحمل وزن افرا، اثاثیه ، تجهیزات یا ماشین آلات طراحی و ساخته می شود . کف باید به اندازه کافی سخت باشد تا در زیر بار مرده سازه کف ، دیوارهای تقسیم تجهیزات بارهای زنده و استاتیک مورد نظر ، نسبتاً پایدار و افقی باقی بماند سازه کف همچنین باید لوله های حفاظت کابل ، آب ، تهویه ، و شبه گرمایی را در داخل بالا یا زیر خود جای دهد و بدون آنکه تاثیری بر پایداری آن گذاشته شود، آنها را تحمل کند، از نظر پایداری باید برای سازه کف تکیه گاه کافی فراهم ساخت و خود کف نیز باید از سطحی کافی در برابر تغییر شکل خمشی در زیر بار برخوردار باشد. کفها ، همکف ها زیرزمین معمولاً بر روی زمین احداث می شوند و به آن نیز تکیه می کنند. بنابراین پایه ای چنین کف هایی به خصوصیات مصالح تخریب و خاک زیرین ان ها بستگی دارد. برای بار خانه های کوچک ، بین سطحی فاقد ارماتور بندی پایداری کافی فراهم می سازد.

کفپوشهای بتنی یکپارچه

در مورد انبار ، کارگاهها ، گاراژها برای صرفه جویی در هزینه کفپوشها تنها به سطح پرداخت بتن سطحی اکتفا می شو . بتن رضایت بخشی برای کف نیست. زیرا با وجودی که می توان آنرا با ماله برقی پرداخت کرد، بسیاری از ذرات ماسه و سیمان به سطح منتقل می شوند. این ذرات مقاومت سایشی کمی دارند و در مدت کوتاهی سطح بتن «خاکی » می شود و جارو کردن مکرر آن ضرورت پیدا می کند . چون بتن ماده ای است درشت دانه ، آن را نمی توان با شستشو تمیز کرد و چنانچه لک شو، این لکها دائمی خواهد بود.

چنانچه کف بتنی با ماله برقی پرداخت شود معمولاً زمینه مناسبی برای کفپوشها ضخیم تری مانند آسفالت ماستیکی کاشیهای ضخیم و بلوکهای چوبی فراهم می گردد. برای کفپوشهای نازکی همچون ورق پلاستیک ، لینولیوم ، و لاستیک و کاشی ، سطح بسیار تراز و صافتری از ملات ضرورت دارد.

اندود شمشه ای کف

هدف در این اندود شمشه ای ایجاد سطح تراز و صافی جهت کفپوش است . مصالح مورد استفاده در این اندود کف عبارتند از سیمان ، ماسه ، و آب که کاملاً باید با هم مخلوط شده و پس از گسترده شدن بر روی زمینه بتنی ، متراکم صاف و به صورت سطحی پرداخت و ماله ، کشی شود . ضخامت اندود شمشه ای مخلوط ماسه و سیمان بسطح زمینه زیرین بستگی دارد. مخلوط پرمایه اندود شمشه ای با خشک شدن دچار جمع شدگی می شود و هر چه این اندود شمشه ای نازک تر باشد به همان نسبت سریعتر خشک می شود و جمع شدگی و ترک خوردگی بیشتر بوجود می آمد . اندود شمشه ای که تا سه ساعت پس از بتن ریزی ، بر روی زمینه بتنی گسترده شود کاملاً با بتن پیوند می خورد و همراه با بتن به آهستگی خشک می شود . به طوری که جمع شدگی و ترک خوردگی ناشی از خشک شدن اندود شمشه ای ، در پیوند با بتن به حداقل کاهش می یابد.

برای این ساخت یکپارچه اندود شمشه ای ، ضخامت mm 12 کافی خواهد بود اندود شمشه ای که بر روی زمینه بتنی سخت شده گسترده می شود باید حداقل mm40 ضخامت داشته باشد. بری ایجاد پیوند خوب در میان اندود شمشه ای و بتن، سطح بتن را باید با ابزارهای مکانیکی و تیشه ای ، تمیز و مرطوب کرد و قبل از گستردن اندود شمشه ای با لایه نازکی از دوغاب سیمان پوشاند، اندود شمشه ای جداگانه ای با حداقل ضخامت mm40 که به خوبی با بتن زمینه پیوند خورده باشد، به آهستگی خشک می شود و از پیدایش ترک خوردگی جدی ناشی از جمع شدگی پرهیز می گردد.

برای اندودهای شمشه ای با حداکثر ضخامت mm40 از مخلوط سیمان پرتلند و ماسه شسته با نسبتهای وزنی ۱:۳ تا ۱:۵/۴ استفاده می شود . هر چه نسبت سیمان به ماسه کمتر باشد، جمع شدگی ناشی از خشک شدن نیز کمتر خواهد بود. برای اندود شمشه ای با ضخامت بیش از mm40 اغلب از بتن ریزدانه با نسبت ها ۱:۵/۱:۳ ، سیمان ، سنگدانه ریز و سنگدانه درشت با حداکثر اندازه mm10 استفاده می شود.

برای ایجاد کارایی لازم اندود و با کوبیده شدن به ضخامت مورد نظر کاملاً متراکم می گردد و سپس با یک ماله چوبی یا فولادی توسط سنگ کار یا کاشی کار پرداخت می شود.

ملات ماسه و سیمانی در سنگ کاری ساختمان : که بین ۱۵۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب ماسه مخلوط نموده و به آن آب اضافه می نمایند و مورد مصرف قرار می دهند.

طریقه ساخت این ملات در سنگ کاری بدین شکل است که اول ماسه و سیمان را مخلوط نموده یعنی دو یا سه بار با ماسه برگردان می کنند و سپس برای بار چهارم در موقع برگردان کردن با شیلنگ یا آب پاش به آن آب اضافه می نمایند تا خوب مخلوط شود چنانچه سیمان را با ماسه مخلوط نکنیم و به آن آب اضافه نماییم سیمان به شکل گلوله ای داخل ماسه باقی می ماند و ملات مورد نظر فراهم نمی شود . این نوع ملات ها را می توان با میکسر بطور یکنواخت و مناسب مخلوط و مورد استفاده قرار داد.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۸:۱۹
علی مومنی

مصالح مصنوعی در سنگ کاری ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۱۸ ب.ظ

نماسازی با مواد و مصالح مصنوعی در سنگ کاری ساختمان :

الف – سنگ مصنوعی در سنگ کاری ساختمان :

در خدمات سنگ کاری ساختمان سنگ مصنوعی مخلوطی از خرده سنگهای مقاوم طبیعی و پلی استر زین و مواد شیمیایی دیگر است که ابعاد و مشخصات این سنگها مانند پلاکت است، طرز اجرا و حدود و راداری آنها مانند سنگهای پلاک خواهد بود.

ب – اندود با مواد رزینی در خدمات سنگ کاری ساختمان :

اندودهای ترکیبی با مواد رزین سنتی تک و بلورهای سیلیس و چسب مخصوص نما به صورت ترکیبی با پودر سیلیس ، سیمان سفید ، چسب بتن و مواد آب بند و یا پودر سیلیس ، دانه های کوارتز و رزینهای مختلف و یا دانه های گرانوله و چسبهای مخصوص توسط سنگ کار حرفه ای ساخته می شوند . درصد مواد ترکیبی بر اساس شرایط مخصوص و نحوه اجرا توسط سنگ کار خبره و حدود رواداری آنها مانند آنچه در مورد اندودها ذکر گردیده خواهد بود.

 

 

روکشهای رزینی در سنگ کاری ساختمان :

ترکیبات رزینی به صورت مایع شفاف یابی رنگ برای جلوگیری از نفوذ آب و گرد و خاک در پوشش دیوارهای آجری ، سیمانی سنگی و مانند آنها بکار میرود. این مواد تشکیل فیلم محافظ و قابل شستشویی را می دهند و اجرای آنها مانند رنگ آمیزی در دو یا سه دست بر روی نمای تمام شده ساختمانها انجام می شود روکشهای رزینی باید دارای ویژگیهای شبیه ذیل باشند:

الف – در مقابل آب غیر قابل نفوذ بوده ولی در عین حال باید بخار آب و هوا بتوانند از جدار آنها عبور نموده تا دیوار پشت آن بتواند تنفس کند و رطوبت را خارج نماید. این امر امکان می دهد که دیوار خشک بماند.

ب – چسبندگی آن کافی و قابل اطمینان باشد

پ – قابلیت انعطاف داشته باشند

ت – قابل شستشو باشند

ث – ضد خزه باشند

ج- بادوام باشند

چ – محافظ نامریی باشند

ح – مانند رنگ آمیزی در چند دست اجرا گردند

خ – با مواد و مصالح تشکیل دهنده دیوار سازگار باشند

بلوکهای مشبک در سنگ کاری ساختمان :

در سنگ کاری ساختمان بلوکهای مشبک که به صورت ساده یا لعابدار برای نما سازی و ایجاد سایه در تراسها و آلاچیق ها بکار میروند ، از نظر ابعاد ، طرز اجرا ، رواداریها و نصب تور سیمی و ملات از آنچ درباره بلوکهای شیشه ای ذکر گردید، تبعیت می کنند ، ولی چنانچه ضخامت بلوک های تقلیل یابد، باید از تدابیر سازه ای ویژه برای نگهداری و نصب آن ها استفاده نمود که توسط سنگ کار خبره اجرا میشود .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۸:۱۸
علی مومنی

ساختن انواع ملات گچ در خدمات بنایی ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۱۶ ب.ظ

ساختن ملات گچ در خدمات بنایی ساختمان :

برای ساختن ملات گچ بعد از تعیین اجزاء تشکیل دهنده ملات و مخلوط کردن ان ها به شرح زیر ملات گچ تهیه می نمائیم.

ابتدا مقدار کمی آب در استامبولی ( ظرف گچ سازی و یا حمل ملات ) می ریزیم آنگاه دانه های گچ را که قبلاً الک و مخلوط نموده ایم درون آن می پاشیم تا بدین وسیله کلیه دانه ها در مجاورت آب قرار گرفته و تر شوند، مقدار آب مورد نیاز که یک کیلوگرم پودر گچ احتیاج دارد تا ملات آماده شود از لحاظ تئوری ۲/۰ لیتر است یعنی تقریباً ۲۰ درصد وزن گچ ولی عملاً برای آنکه شکل پذیری بهتری در ملات گچ بوجود آید و کارگران بتوانند به راحتی با آن کار کنند را داشته باشند باید به ملات گچ در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد وزنی آب اضافه نمود. لازم به یادآوری است که پس از خشک شدن گچ آب آن تبخیر گشته و جای قسمتی از آن در اثر ازدیاد حجمی که گچ در موقع سخت شدن پیدا می کند پر می شود ملات گچ پس از خشک شدن سخت شده که پس از این مرحله ازدیاد حجمی در آن به وجود نمی آید. لذا همیشه جای قسمتی از آبها تبخیر شده به صورت تارهای مو بین در آن باقی خواهد ماند.

روش ساختن گچ کشته توسط بنای ساختمان :

در خدمات بنایی ساختمان برای ساختن گچ کشته باید اصل زیر را رعایت نمود.

به دلیل زودگیر بودن گچ و با وجود آنکه ملات آن را بسیار کم درست می کنند (حداکثر باندازه یک استامبولی ) نمی توان سطوح زیادی را با آن سفید کرده و کاملاً صیقلی نمود زیرا قبل از آنکه بتوانیم سطح گچ را با ماله پرداخت نمائیم تا سطح کافی بدست آید گچ سخت شده و حالت پلاستیک بودن خود را از دست می دهد ( سخت شدن ملات گچ با خشک شدن آن اشتباه نشود) بدین لحاظ پس از آنکه روی گچ و خاک را با ملات گچ اندود نمودیم برای اینکه سطح صیقلی بدست آید روی آن را باید گچ کشته کشید.

گچ کشته در بنایی ساختمان ملاتی است که هیچ وقت سخت نمی شود و تا قبل از خشک شدن حالت پلاستیسیته خود را از دست نمی دهد البته باید توجه داشت که ضخامت کشته حداکثر نباید از یک میلیمتر بیشتر باشد زیرا در غیر اینصورت پوسته شده و از سطح کار جدا می شود.

برای ساختن ملات کشته ابتدا گچ را از الک های با چشمه ۵/۰ یا ۲۵/۰ الک نموده آنگاه بنای ساختمان آن را مانند ملات گچ معمولی می سازد ولی بلافاصله پس از آنکه دانه های گچ را داخل آب ریختند با دست آن را مالش داده و مانع ایجاد کریستالهای لازم جهت سخت شدن می گردد و بدین طریق از ده تا دوازده دقیقه که ملات را مالش دادند این ملات قبل از خشک شدن سخت نمی شود . و به آن در اصطلاح بنایی گچ کشته می گویند . ملات گچ کشته بعلت آنکه سخت نمی شود به کارگران گچ کار فرصت میدهد تا سطوح  وسیعی را به وسیله آن با ماله کاملاً صیقلی نمایند.

 

 

مرغوبیت گچ در خدمات بنایی ساختمان :

با توجه به معادن موجود گچ در ایران فرآورده های گچی از سه دسته تشکیل می شود

  • گچ های خاکی (کلوخی)
  • سنگ های بلورین گچ
  • سنگ های لایه ای و یا ابریشمی (متورق و یا سرنیزه ای)
  • گچ های خاکی

در خدمات بنایی ساختمان این نوع گچ به نام گچ کلوخی نیز نامیده می شود متمایل به رنگ زرد بوده و دارای ناخالصی هایی مانند شن ریز ، خاک رس و غیره است . گیرایی این گچ به کندی انجام می شود و برای پوشش طاقها و قوسها و همچنین در سفید کاری با دست بکار میرود. این گچ بدو صورت زیر نوع نامرغوب که اصطلاحاً دارای روغن می باشد. که با مشت کردن گچ خشک می توان آن را تشخیص داد.

  • سنگ بلورین گچ
  • این گچ دارای سنگ شفاف و بعضی از سنگهای آن بیرنگ بوده و نوع خام آن دارای مقاومت زیادی است و آبدار بوده از این نوع گچ در ساختمان ها و بناها و شکل های مختلف برای پوشش قوسها و انواع طاقها و همچنین اسکلت سازی و در سفید کاری برای اندودهای تزئین و گچبری نیز استفاده می شود.

فعل و انفعالات شیمیایی این گچ در کمتر از ۱۰ دقیقه انجام می گیرد و بسیار تند و سریع باصطلاح سفت و سخت می شود از این گچ جهت گچ و خاک در اندودکاری استفاده نموده و روی کار و سفید کاری ابتدا به صورت گچ خوش مایه و سپس گچ کشته بکار می رود.

۳-گچ لایه ای و یا ابریشمی ( متورق و یا سرنیزه ای) در بنایی ساختمان :

سنگهای این گچ متورق بوده و به گچ سرنیزه ای مشهور است ولی نوع لایه ای آن از نوع ابریشمی جدا است رنگ این نوع گچ سفید و در مواردی سفید متمایل به زرد است. از این نوع گچ در ساختمانهای امروزی و بناهای سنتی کاربرد دارد. این گچ برای پوشش قالب بندیها یا جهت طابق و قوس نیز استفاده می شود . علاوه بر آن در کارهای بنایی بتون مصنوعی «گچی » دندانسازی و مجسمه سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

گچ زودگیر

گاهی اوقات با افزودن بعضی مواد گچ را زود گیر میکنند به شرح زیر:

  • اگر ۵/۰ درصد وزن گچ به آن سنگ نمک طعام NaCL اضافه کنیم آنرا زودگیر کرده و زمان گیرش آنرا به ۵ دقیقه می رسانیم
  • اگر از یک درصد تا ۴ درصد وزن گچ به آن نمک طعام NaCL اضافه کنیم زمان گیرش آن به ۵/۲ دقیقه برسد. حال اگر مقداری زاج سفید به گچ اضافه کرده و آنرا تا ۵ درصد برسانند ملات گچ زودگیر شده و زمان آغاز گرفتن آن به ۷ دقیقه می رسد.

گچ دیرگیر در خدمات بنایی ساختمان :

اندودهای گچی که برای نمای خارجی ساختمان به کار میرود بنای ساختمان آن را به محلول زاج به صورت خمیر درآورده ( زاج سفید از سولفات آلومینیوم و پتاسیم تا گچ بری بدست آید) رنگ آن سفید، تاب ملاتش بیشتر از گچ زودگیر است و برای اندود گرمایه و جاهای نمناک و نماهای خارجی ساختمان بکار میرود.

  • گاهی با افزودن بعضی مواد گچ را دیرگیر می کنند.

همانطور که در بالا اشاره گردید اگر درصد نمک طعام را هر قدر اضافه کنیم زمان گیرش به تعویق می افتد و گچ دیر گیرتر می شود . بطوریکه با افزودن  درصد نمک طعام (NaCL) شروع زمان گرفتن گچ به ۵/۱۲ دقیقه می رسد.

  • زاج سفید گچ را دیر گیرتر می نماید.
  • سریش نیز گچ را دیرگیر می نماید بطوریکه اگر به ملات گچ از یک تا ۶ درصد وزن آن سریش اضافه کنیم آغاز گرفتن گچ از ۱۲ دقیقه تا ۲۸ دقیقه به تاخیر می افتد ( سریش نوعی چسب گیاهی ) است که در صنعت صحافی بوفور مورد استفاده قرار می گیرد. در قدیم که اتاقها را کمتر نقاشی می نمودند مقداری سریش به آب ملات گچی که جهت سفیدکاری که در بنایی ساختمان مورد مصرف قرار می گرفت اضافه نموده تا هنگام تکیه دادن به دیوار لباس تکیه دهنده را کثیف نکند.
  • با اضافه کردن ۵/۰ تا یک درصد وزن گچ براکس به فرمول Na2B4O7 زمان آغاز گرفتن گچ را از ۵/۱ دقیقه تا ۵/۱ ساعت به تاخیر می اندازند.
  • مصرف آب گرم تاثیر چندانی در زمان گرفتن گچ ندارد
  • در صورتی که به ملات گچ از ۱/۰ تا ۵/۰ درصد وزن گچ سرپشم اضافه نمائیم زمان آغاز سخت شدن آن را یک دقیقه تا ۲ ساعت به تاخیر می اندازیم.
  • اگر در خدمات بنایی ساختمان تا یک درصد وزن گچ به آن زاج سفید اضافه کنیم زمان گرفتن آن تا ۱۵ دقیقه به تاخیر می افتد و مورد استفاده قرار میگیرد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۸:۱۶
علی مومنی

سقف توخالی یا دوپوش در خدمات بنایی ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۶:۱۴ ب.ظ

سقف توخالی در خدمات بنایی ساختمان :

سقف توخالی یا سقف دو پوش – سقف توخالی در بیشتر ساختمانهای امروزی به وسیله بنای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد . در سقف ساختمانهای قدیمی بیشتر در بامهای شیروانی از آن استفاده می کردند سقف توخالی را به چند طریق به شرح زیر می سازند . سقف توخالی در پوشش های شیروانی – بتن آرمه – تیرآهن – پوشش های آجر مجوف و غیره ساخته می شود .

سقف توخالی در پوشش شیروانی در خدمات بنایی ساختمان :

در بنایی ساختمان ساختمان هایی که به وسیله شیروانی ورقهای آهن سفید یا ورقهای ایرانیت و مشابه عایق بندی می شود برای جلوگیری از حرارت زیادی که اینگونه سقفها از خود تولید و فضای زیر آن که همان اتاقهای مسکونی و غیره باشد گرم ، و تولید ناراحتی می کند سقف را دو پوش می نمایند. یعنی با فاصله دلخواه از سقف بالا که ۹ همان پوشش شیروانی باشد یک سقف اضافی مطابق ۱-۱۵ ساخته زیر آن را مطابق معمول تعمیر می نمایند . در سقف شیروانی روی تیرهای خرپا را ب تخته معمولی تخته کوبی و پوشش می نامند و با فاصله دلخواه از زیر تیرهای شیروانی تیرهایی در دیوار نصب و زیر آن را با چوبهای لایه قسمت بندی روی چوب های لایه را توفال کوبی می کنند( چوب های گرد را که از قطر به دو نیم می کنند بنام لایه معروف می باشد) روی توفال را کاهگل مالی و سفیدکاری می نمایند در دیوارهای اطراف توخالی یا دو پوش یعنی فاصله ای که بین سقف بالا و سقف ، کاذب میباشد ، سوراخ هایی تعبیه می نمایند که حرارت و هوای بین دو پوش را از آن خارج و داخل نموده تولید کوران نایند. ، و نگذارند هوای گرم به لایه توفال اثر نموده هوای زیر که داخل اتاقها می باشد  گرم و سرد نماید. این سوراخ ها در بسته شو دارد در مواقع لازم ممکن است درها را بسته و از کوران هوا جلوگیری نمود در ضمن ممکن است در سوراخهای مذکور یک بادبزن برقی (فن نصب نمود که در موقع لزوم هوا را خارج نماید. سقف زیر که همان سقف لایه توفال باشد بنام سقف تو خالی یا سقف دوپوش نامیده می شود.

 

 

اصول زیرسازی توفال در خدمات بنایی ساختمان :

همانطور که در بخش آشنایی با سقف توخالی گفته شد در بنایی ساختمان ساختمانهای قدیم و یا ساختمانهایی که با شیروانی ساخته می شود زیر تیرها را با تخته هایی که بنام توفال می باشد توفال کوبی می کنند (توفال را از چوبهای گرد می سازند چوبهای گرد را به اندازه ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر بریده و با تیشه نجاری آن را از راه طول به ورقه های نازکی می شکافند، یعنی بصورت باریکه هایی در می آورند که قد آن ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر و عرض آن در حدود ۶ تا ۷ سانتیمتر و ضخامت آن ۱۰ تا ۱۵ میلیمتر باشد بنای ساختمان دو سر توفال را از عرض و ضخامت با تیشه نجاری تراشیده و تیز و نازک میکنند تا سر تو فالها بطور چپ و راست به راحتی پهلوی یکدیگر قرار گرفته و با میخ های سنجاقی آن را به سقف می کوبند. توفال اگر با اره نجاری بریده شود بشکل تخته می باشد و ملات روی تخته نمی چسبد اگر هم بچسبد موقتی و پس از خشک شدن میریزد ولی توفال که با تیشه نجاری لایه می کنند چون ناصافی دارد و در ضمن بدنه چوب در موقع لایه شدن ریش ریش می شود سطح ناصاف چوب به راحتی به ملات چسبیده و پس از خشک شدن محکمتر می شود.

رابیتس در خدمات بنایی ساختمان :

رابیتس پوشش در خدمات بنایی ساختمان به وسیله ورق های مشبکی از صفحات فولادی سیاه و یا گالوانیزه می باشد. رابیتس از ورق مشبک فولادی سیاه در هنگامی که از ملات سیمان استفاده میشود کاربرد دارد.

رابیتس از ورق مشبک گالوانیزه در هنگامیکه از ملات گچ استفاده می شود کاربرد دارد رابیتس را باید در فواصل یعنی بوسیله مفتول مناسب به اسکلت و یا کلاف بندی ساختمان متصل کرد ، به قسمی که هیچونه برجستگی و یا فرورفتگی در سطوح تمام شده دیده نشود فاصله پروفیلهای اصلی از یکدیگر چنانچه رابیتس نمره ۲ استفاده شود باید حداکثر برابر ۳۵ سانتیمتر و در استفاده از رابیتس نمره ۳ این فاصله حداکثر برابر با ۵۰ سانتیمتر می باشد . برای بستن پروفین های فرعی از مفتول دو لایه سیمی به قطر حداقل ۷/۰ میلیمتر استفاده نمود. تعداد آویزهای قائم این نوع پوشش در هر متر مربع حداقل ۳ عدد باشد بعلاوه نکات مذکور در آویزهایی که به موقع پیش بینی شده اند باید رعایت شود تا ضربه تکانهای ناشی از زلزله در آنها موجب خرابی دیوارهای مجاور نگردد.

رابیتس و مورد استفاده آن در خدمات بنایی ساختمان :

اجرای سقفهای کاذب در بنایی ساختمان

سقفهای کاذب از آویزهای فلزی قائم پروفیلهای اصلی افقی و در برخی از موارد پروفیلهای فرعی افقی و پوشش زیرین تشکیل می شود که این پوشش می تواند از یک نوع مصالح مانند لمبه چوبی و یا انواع مختلف مانند رابیتس و اندود گچ ساخته شده باشد. آویزها در سقف های با اسکلت فلزی اعم از خرپا ، طاق ضربی و یا غیر از اینها به سازه اصلی ساختمان متصل می گردند.

در مورد سقفهای بتن آرمه باید در موقع بتن ریزی پیش بینی های لازم برای جاگذاری آویزها صورت پذیرد در سقفهای بتنی چنانچه هنگام بتن ریزی آویزهای قائم تعبیه نشده باشند می توان از چکشهای قشنگی برای نصب آویزها استفاده نمود. در این صورت باید نحوه عمل و نوع فشنگی مورد استفاده به تصویب دستگاه نظارت برسد.

تمام اتصالات باید مورد بازرسی واقع نشوند تا از استحکام آنها اطمینان حاصل شود در شکل ۲-۱۵ و ۳-۱۵ زیر نوع رابیتس مورد استفاده و نحوه بستن آن به سقف آورده شده.

آستر کشی روی رابیتس در خدمات بنایی ساختمان :

پس از شبکه بندی و آماده نمودن رابیتس و تراز نمودن آن کرم بندی با گچ و خاک یکی از اصول اولیه می باشند که بر روی رابیتس می بایستی بنای ساختمان  پیاده کند به همین منظور گچ و خاک که در روی شبکه رابیتس بندی شده اجرا می شود می بایستی طوری با یکدیگر مخلوط گردد که اگر زمان گیرش گچ را به تاخیر می اندازد بتواند سریعاً خود را گرفته و در هنگام کشیدن گچ و خام بر روی رابیتس خود را ول نکند . بنابراین یکی از اصولی که می بایستی در آسترکشی روی رابیتس رعایت گردد همان طور که در بخش آشنایی با نسبت اندازه های مصالح در مخلوط کردن گچ و خاک و در بخش اصول ساختن ملات گچ و خاک آورده شده می بایستی کلیه موارد گفته شده باجر در آید زیرا عدم اجراء انها باعث می شود که اولاً گچ و خاک خوب به رابیتس نچسبیده و در هنگام افت ساختمان و یا زلزله ترک برداشته و باعث ریزش گچ و خاک و سفید کار روی رابیتس شود. بنابراین رعایت کلیه مواردی که در بخش گچ و خاک آورده شده الزامی می باشد . در ثانی می بایستی از نظر تراز بودن پوشش رابیتس موارد ایمنی و حفاظتی رعایت شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۸:۱۴
علی مومنی

سنگ کف پنجره و آبچکان در سنگ کاری ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۵۳ ب.ظ

سنگهای مورد استفاده در کف پنجره و آبچکان در سنگ کاری ساختمان :

در سنگ کاری سنگ کف و پنجره آبچکان که معمولاً همرو با نما بوده و یا اگر با رنگهای دیگری که هماهنگی با سنگ نما نداشته باشد بستگی به نما معماری که در نقشه های اجرایی طرح شده ابتدا همانطور که در بالا گفته شد با لبه دور تا دور تاب پنجره گونیا و پس از تراز کردن و شیب بندی که معمولاً یک درصد می باشد رعایت چفت سنگ نما کار گذاشته می شود.

 

 

تراز کردن کف پنجره توسط سنگ کار :

برای تراز کردن کف پنجره و آبچکان می بایستی دقت شود که حرکت و هدایت آب در جهتی باشد که با دیوار و کف پنجره فاصله داشته باشد که قبل از نصب سنگ زیر سازی و شیب به نسبت طول شیب با درصد کافی انجام می شود که رعایت آن از اصول تراز کردن می باشد.

سطح تراز سطحی که هر مقطعی که با استفاده از سطحی مشابه در آن زده شود، خطی مستقیم باشد.

رعایت شیب کف پنجره در خدمات سنگ کاری ساختمان :

یکی از مواردی که می بایستی قبل از نصب سنگ پنجره و آبچکان رعایت گردد شیب مناسب و مراعات حدود ۵/۰ – ۵/۱ % خواهد بود که این شیب بندی در تسطیح پروفیل و صاف کردن خاک انجام می شود که سنگ کار ماهر باید به آن دقت کند یا با مصالح زیر اساس انجام می شود که در این صورت حداقل ارتفاع بایستی مراعات گردد. به نحوی که شیب دقیقاً در کجا مورد نیاز است تا کشش آب در مسیری که باید حرکت کند به درستی جریان یافته تا کف پنجره و ابچکان خالی از اشکالات عدم کششی باشد

مسلماً از این نوع سنگ فرشها نسبت به درصد کافی و برآورد با مطالب فنی و اصول شیب بندی انجام می گردد و قبل از آن می بایستی زیرسازی سنگ فرش آماده شده و شیب سنگ فرش در سطح شیبدار مفروض گردد.

رعایت چفت در سنگ کاری : چفت فرورفتگی که یک عنصر را از عنصر دیگر جدا می کند . مثلاً در بین ابزارها یا پایین سرستونی و بالشتکی سرستون در سرستون ای دو ریگی

درز چفت در سنگ کاری  ساختمان : درز سنگ کف پنجره و آبچکان با سنگ زیرین آن می باشد که هنگام نصب بایستی بوسیله چفت بهم متصل شوند

چفت شیار جناغی در اندود رویه ، در مجاورت برگشت روی در یا پنجره یا آزاد کردن دو سطح امکان ترک خوردن را کاهش می دهد که در سنگ کاری در سطوحی که در نما کف پنجره و ابچکان و یا روی پله ها که در هنگام نصب پله کف را از ارتفاع پله جدا می کند به آن چفت می گویند.

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۵۳
علی مومنی

نماسازی با مصالح مصنوعی در سنگ کاری ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۵۲ ب.ظ

نماسازی با مواد و مصالح مصنوعی در سنگ کاری ساختمان :

الف – سنگ مصنوعی در سنگ کاری ساختمان :

در خدمات سنگ کاری ساختمان سنگ مصنوعی مخلوطی از خرده سنگهای مقاوم طبیعی و پلی استر زین و مواد شیمیایی دیگر است که ابعاد و مشخصات این سنگها مانند پلاکت است، طرز اجرا و حدود و راداری آنها مانند سنگهای پلاک خواهد بود.

ب – اندود با مواد رزینی در خدمات سنگ کاری ساختمان :

اندودهای ترکیبی با مواد رزین سنتی تک و بلورهای سیلیس و چسب مخصوص نما به صورت ترکیبی با پودر سیلیس ، سیمان سفید ، چسب بتن و مواد آب بند و یا پودر سیلیس ، دانه های کوارتز و رزینهای مختلف و یا دانه های گرانوله و چسبهای مخصوص توسط سنگ کار حرفه ای ساخته می شوند . درصد مواد ترکیبی بر اساس شرایط مخصوص و نحوه اجرا توسط سنگ کار خبره و حدود رواداری آنها مانند آنچه در مورد اندودها ذکر گردیده خواهد بود.

 

 

روکشهای رزینی در سنگ کاری ساختمان :

ترکیبات رزینی به صورت مایع شفاف یابی رنگ برای جلوگیری از نفوذ آب و گرد و خاک در پوشش دیوارهای آجری ، سیمانی سنگی و مانند آنها بکار میرود. این مواد تشکیل فیلم محافظ و قابل شستشویی را می دهند و اجرای آنها مانند رنگ آمیزی در دو یا سه دست بر روی نمای تمام شده ساختمانها انجام می شود روکشهای رزینی باید دارای ویژگیهای شبیه ذیل باشند:

الف – در مقابل آب غیر قابل نفوذ بوده ولی در عین حال باید بخار آب و هوا بتوانند از جدار آنها عبور نموده تا دیوار پشت آن بتواند تنفس کند و رطوبت را خارج نماید. این امر امکان می دهد که دیوار خشک بماند.

ب – چسبندگی آن کافی و قابل اطمینان باشد

پ – قابلیت انعطاف داشته باشند

ت – قابل شستشو باشند

ث – ضد خزه باشند

ج- بادوام باشند

چ – محافظ نامریی باشند

ح – مانند رنگ آمیزی در چند دست اجرا گردند

خ – با مواد و مصالح تشکیل دهنده دیوار سازگار باشند

بلوکهای مشبک در سنگ کاری ساختمان :

در سنگ کاری ساختمان بلوکهای مشبک که به صورت ساده یا لعابدار برای نما سازی و ایجاد سایه در تراسها و آلاچیق ها بکار میروند ، از نظر ابعاد ، طرز اجرا ، رواداریها و نصب تور سیمی و ملات از آنچ درباره بلوکهای شیشه ای ذکر گردید، تبعیت می کنند ، ولی چنانچه ضخامت بلوک های تقلیل یابد، باید از تدابیر سازه ای ویژه برای نگهداری و نصب آن ها استفاده نمود که توسط سنگ کار خبره اجرا میشود .

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۵۲
علی مومنی

سفید کاری و گچ کاری بنای ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۴۹ ب.ظ

هنر سفید کاری با گچ کشته و پرداخت سطح بنای ساختمان :

در بنایی ساختمان پس از اینکه گچ آماده روی کار کشیده و زیر کار صاف و صیقلی شد گچ کشته را به ضخامت یک تا حداکثر دو میلیمتر روی کار کشیده و با ماله پرداخت آن را صافکاری می کنند هر چه بیشتر ماله روی کشته کشیده شود روکار بهتر و صاف تر عمل می گردد. خاصیت کشته اینست که منافذ زیر کار را پر کرده و دو بندها را (جاهایی که دو سر گچ کاری به هم می رسند) پر نموده و کار را صاف نشان می دهد دیگر اینکه گچ آماده زیر کار را از گچ غربالی می کشند و دانه های گچ کاملاً در روکار نمایان می باشد و کشته کشی ان را از بین میبرد. اگر بنای ساختمان ضخامت کشته را اضافه بر مقدار معین بکشند باعث ترک خوردگی روکار می شود در ضمن گچ کشته چون سوراخهای ریز دیوار را پر می کند از لحاظ بهداشتی مفید بوده و محلی برای نمو میکروب در دیوار بجا نمی ماند.

 

کشیدن پارچه خیس (پنبه آب) روی سطوح پرداخت شده توسط بنای ساختمان :

پنبه اب (یا پارچه خیس ) عبارت است از یک گلوله که آن را داخل ظرف آبی فرو برده و پس از اینکه مقداری آب به خود جذب  نمود آن را با همان رطوبتی که دارد روی قسمت تا صاف کار و یا قسمتهایی که باید پرداخت شود بطرفی (یکطرفه ) به آرامی حرکت می دهند البته قسمتهای گچ پنبه آب خورده و صافی قسمتهای پرداخت شده نمی شود ولی چون غیر از ماله و پنبه اب ابزاری برای صاف کردن کنج کار و جاهایی که حرکت ماله مقدور نباشد نیست بدین دلیل از پنبه آب استفاده می کنند که مخفی نمایند که در گچ بری – بوته سازی در قسمتهای گچی از پنبه آب نیز استفاده می کنند.

زیرسازی و سفید کاری روی توفال در خدمات بنایی ساختمان :

در بنایی ساختمان پس از نصب و توفال کوبی نوبت زیر سازی روی توفال می رسد با توجه به مواردی که در قسمتهای بعدی گفته خواهد شد. هنگام سفید کاری روی توفال بایستی موارد زیر به دقت رعایت گردد تا پس از سفید کاری ملات ها پس از خشک شدن ترک نخورده از سقف ریخته نشود.

  • فاصله بین توفال کوبیده شده بطور تقریب یک تا دو سانتیمتر می باشد علت فاصله اینست که ملات به راحتی از میان توفال عبور کرده و قسمتی از ملات به پشته توفال برسد و گسترش پیدا کند و عمل بند و بست ملات را بصورت قلاب حفظ نماید.
  • در بعضی از شهرهای ایران بنای ساختمان پس از اینکه توفال کوبی به انجام رسید از بالای سقف روی توفال را با ملات نیم کاهگل می کشند تا ملاتها از لای توفال ها بیرون آمده بصورت شیارهایی از سقف آویزان باشد. سپس زیر سقف را کاهگل مالی نمود و ملات کاهگل به شیارها خوب بچسبد ، و حافظ آن می شود.
  • پس از خشک شدن کاهگل می توان شروع به سفید کاری نمود.
  • اگر زیر سقف را کاهگل نکشیده باشیم می توانیم آسترکشی با گچ زودگیر آنرا سفیدکاری نموده و پس از خشک شدن روی آن را با گچ کشته سفیدکاری و سپس رنگ آمیزی نمود.

در سقف هایی که با توفال کوبیده شده سقف به صورت یکنواخت نمی باشد پس از گذشتن سالها در سقف ترک هایی ایجاد شده و می بایستی توسط بنای ساختمان ترمیم گردد.

زیرسازی و سفید کاری روی رابیتس در خدمات بنایی ساختمان :

زیرسازی روی رابیتس نیز دقیقاً مانند کرم بندی سطوح دیوار و سقف می باشد ولی به علت اینکه رابیتس کاری دارای دقت بیشتری بوده کرم بندی آن راحت تر است پس از کرم بندی روی رابیتس می توان زیرسازی و سفید کاری را آغاز نمود. در اجرای سقفهای رابیتس توسط بنای ساختمان می بایستی اصول ایمنی و حفاظت به شرح زیر به اجرا در آید.

  • قبل از زیرسازی و سفید کاری می بایستی از جوشکاری اتصال آویزهای فلزی قائم ؛، پروفیلهای اصلی افقی و در مواردی از پروفیلهای فرعی افقی مختلف به سقف اصلی متصل شده اطمینان حاصل نمود.
  • قبل از زیرسازی و سفید کاری از اتصال رابیتس که به وسیله سیم به مفتولهای دولا یه سیمی بسته می شود اطمینان حاصل نمود.
  • بنای ساختمان باید در هنگام زیرسازی با ملات گچ بر روی رابیتس نهایت دقت را به عمل آورد تا دست از آسیب هایی که هنگام گچ کشیدن بر روی رابیتس انجام میگردد در امان بوده و آسیبی به وسیله برآمدگی های رابیتس که به صورت تیز می باشد در تماس نبوده که باعث زخم شدن و آسیب رساندن پوست دست می گردد جلوگیری بعمل آید.
  • در هنگام سفیدکاری که بوسیله گچ کشته انجام می گردد بنای ساختمان موارد زیر را با دقت باید انجام دهد  اطمینان از اینکه آستر کلیه قسمتهای رابیتس را پوشش داده تا در هنگام سفیدکاری دست با خلل و فرج رابیتس که به صورت شبکه در آمده برخورد و از وارد آمدن آسیب به آن جلوگیری بعمل آید.

اصول سفید کاری روی رابیتس در بنایی ساختمان :

قبل از سفیدکاری روی رابیتس می بایستی سطح پوشیده شده از گچ و خاک با پاشیدن اب بصورت پودر بر روی سقف رابیتس انجام گردد تا با نمناک شدن گچ و خاک حالت چسبندگی بخود گرفته تا در هنگام سفیدکاری روی آن ملات گچ سفیدکاری خود را ول نکند و در هنگام ساخت ملات گچ رعایت شل و یا سفت بودن ملات همانطور که در بخش سفیدکاری آمده رعایت شود، تا پس از خشک شدن سفید کاری و پرداخت سطح مورد نظر ایجاد ترک در سقف نگردد تا در هنگام رنگ آمیزی و یا پس از گذشت مدتی خصوصاً در سقفهای کاذب رابیتس شده در حمام و در جاهایی که امکان نشت آب وجود دارد ترکهایی مشاهده نگردد. رعایت اصول مخلوط کردن آب با گچ از طریق پیمانه آنجا شود تا سقفی یکپارچه از نظر ایمنی و حفاظت در هنگامی که ساختمان نشست می نماید یا زلزله ای رخ می دهد انجام نگردد که باعث خرابی شود.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۴۹
علی مومنی

زمان گیرایی و اصول گچ کاری در بنایی ساختمانر

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۴۹ ب.ظ

نسبت ترکیب و زمان گیرایی و مصرف گچ در بنایی ساختمان :

در خدمات بنایی ساختمان هر نوع ملاتی که بخواهیم بسازیم باید بعد از تعیین اجزاء تشکیل دهنده ملات و مخلوط کردن آنها به آن آب اضافه کرده و دوباره ملات را مخلوط کنیم تا حالت یکنواختی داشته باشد. برای ساختن ملات گچ بنای ساختمان باید دانه های گچ را به داخل آب بریزد . بدین طریق که ابتدا مقدار کمی آب را در استامبولی (ظرف مخصوص گچ سازی) و یا حمل ملات می ریزیم آنگاه دانه های گچ را که قبلاً به نسب معین مخلوط شده است درون آن می پاشیم تا بدین وسیله کلیه دانه ها در مجاورت آب قرار گرفته و تر بشوند. مقدار آبی که یک کیلوگرم پودر گچ احتیاج دارد تا ملات بشود از لحاظ تئوری ۲/۰ لیتر است یعنی تقریباً ۲۰ درصد وزن گچ ولی عملاً برای آنکه شکل پذیری بهتری در ملات گچ ایجاد شود و کارگران مجال کار کردن با آن را داشته باشند باید به ملات گچ در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد وزنش آب اضافه نمود. البته بقیه آب آن پس از خشک شدن گچ تبخیر گشته و جای قسمتی از آن در اثر ازدیاد حجمی که گچ در موقع سخت شدن دیگر ازدیاد حجمی در آن بوجود نمی آید لذا همیشه جای قسمتی از آبهای تبخیر شده به صورت تارهای مویین در آن باقی خواهد ماند.

گچ ساختمانی باید زود شروع به گرفتن و سخت شدن نموده و سخت شدن آن نیز باید خیلی زود پایان یابد . در خدمات بنایی ساختمان گچ ساختمانی مرغوب گچی است که زمان گرفتن آن زودتر از ۸ دقیقه شروع نشود و حداکثر از ۲۵ دقیقه دیرتر شروع به گرفتن ننماید و پایان سخت شدن آن نباید زودتر از ۲۰ دقیقه و دیرتر از یک ساعت باشد.

 

 

اصول آسترکشی با گچ در بنایی ساختمان :

در بعضی از شهرها بنای ساختمان پس از شمشه گیری اول زیر کار را اندود ناصافی بنام آستر می نمایند و پس از خشک شدن آستر رویه کشی را شروع می کنند برای اینکه آستر اولا ملات های این آجرها را پر کرده و پس از رویه کشی روی کار خط جای ملات های آجر کار نمایان نمی گردد. در گچ کاری برای زیرسازی از گچ غربالی استفاده می کنند ولی برای ابزار زنی و یا خط کشی سقف احتیاج به گچ الکی می باشد. ضخامت اندود گچ کاری حداقل ۵/۲ سانتیمتر است و نباید از ۲ قشر کمتر باشد. ضخامت قشر گچ و خاک ۵/۱ سانتیمتر و اندود گچ یک سانتیمتر و گچ کشته پرداختی ۳ میلیمتر است . زمان شروع و ختم گرایش به ترتیب برای گچ زودگیر ۲ و ۵/۱ و برای گچ معمولی ۶ و ۳۰ و شروع گرفتن برای گچ کندگیر نباید از ۲۰ دقیقه بیشتر باشد لذا در صورت استفاده از آهک شکفته برای کندگیر کردن تا ۱۰ درصد وزن گچ ، زمان شروع گرفتن به ۱۲ دقیقه افزایش می یابد. برای این کار دوغاب آهک باید از الک با چشمه کمتر از یک میلیمتر گذشته باشد.

سفیدکاری با گچ کشته و دوگچه در بنایی ساختمان :

در گچ کاری پس از استرکسی نوبت به سفید کاری روکار نما داخلی با گچ کشته و دوگچه میرسد. برای تهیه ملات گچ کشته ابتدا باید به طریق زیر عمل کرد.

  • با پیمانه به نسبت ۳ پیمانه آب و یک پیمانه گچ را در استامبولی ریخته با هم مخلوط می کنیم.
  • عمل هم زدن گچ را هر ۱۰ تا ۲۰ ثانیه یکبار تکرار می کنیم ، تا کاملاً آب آن از بین برود ( یعنی آب گچ توسط خود ملات مکیده شود)
  • عمل ورز دادن را آنقدر ادامه می دهیم ، تا گچ توان و گیرایی خود را از دست بدهد
  • امکان اضافه کردن آب مجدد نیز به ملات وجود دارد ولی باید عمل ورز دادن را ادامه بدهیم تا زمانی که ملات گچ از لای انگشتان دو دست خارج شود.
  • پس از آماده شدن گچ کشته ، به مقدار لازم روی سطح کار بطور یکنواخت به ضخامت یک میلیمتر ، با ماله گچ را می کشیم و ماله کشی را به صورت رفت و برگشت انجام می دهیم.

توجه : در بنایی ساختمان آب را باید در حدی به گچ کشته اضافه نمود که گچ کشته را بتوان در دست نگهداشت. هر چه با ماله پرداخت ، ( بر سطح کار بکشیم ) استقامت گچ کشته ، بیشتر شده و اگر گچ کشته را ضخیم (کلفت ) بر روی کار بکشیم بعد از مدتی ترک هایی ریز بر روی سطح کار به وجود می آید و به زیبایی کار لطمه وارد می کند.

در ضمن در بنایی ساختمان قبل از کشته کشی باید دست کشید که اگر سطح کار خشک می باشد آن را مرطوب نماییم . برای مرطوب کردن آب را به صورت فشار می پاشند.

  • در پایان کار می توان با کشیدن پارچه خیس روی سطح کار پرداخت شده کشید تا کاملاً سطحی صیقلی و براق داشته باشیم.

دوگچه در بنایی ساختمان :

سطوحی که نیاز است از سطوح دیگر برجسته باشد بنای ساختمان با قلم دو سر یا ماله کوچک یا با کاردک بوسیله گچ خوش مایه آن را دوگچه کرده و بلافاصله آن را زیر و رو کرده آماده ساخت وساز می کنند. گچ خوش مایه وقتی بر روی هم انداخته می شود (کار ، دوگچه ) بیشتر همدیگر را جذب می کنند این عل بدقت زیادی نیاز دارد در هر مرحله از کار باید نسبت آب به گچ یکسان باشد تا گچ فعلی به گچ جدید جوش بخورد، اگر گچ زیری شل باشد و گچ رویی سفت تر تهیه شود با اندک فشاری این دو همدیگر را ول می کنند و از کار جدا می شوند. بنابراین در موقع دوگچه کردن در جاهایی که لازم است دوگچه شود می بایستی زیرسازی با روی کار(دوگچه ) هماهنگی از نظر شل و سفت بودن گچ دقت لازم بعمل آید تا کار پس از خشک شدن از یکدیگر ول نشده و آسیب نبیند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۴۹
علی مومنی

دیوار گچی در بنایی ساختمان

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۴۴ ب.ظ

دیوار گچی در بنایی ساختمان :

در بنایی ساختمان نهایی که اسکلت آن فلزی یا بتنی می باشد برای تیغه بندی کردن فضاهای داخلی آپارتمان احتیاج به مصالحی بسیار سبک داریم که وزن زیادی تحمیل نکند برای این کار در ایران معمولاً از بلوک سفالی توخال استفاده می کنند گاهی نیز از قطعات گچ به ابعاد تقریبی ۸x50x50 سانتی متری استفاده می شود که این قطعات به شکل کام و زبانه رویهم قرار می گیرند.

 

در خدمات بنایی ساختمان : بنای ساختمان ملات مورد مصرف در ساخت دیوارهای گچی از گچ ساختمانی خالص ساخته میسازد . ملات بین آنها چسب مصنوعی است که مخلوط گچ داشته و پس از مصرف کاملاً همرنگ سایر قسمتهای تخته های گچی می شود . پس از نصب پلاکهای گچی می توان روی آن را با اندود گچ و یا کاغذ دیواری پوشاند.

در بنایی ساختمان باید دقت نمود که از این قطعات در مکان هایی که مستقیماً با آب در تماس هستند استفاده نشود مانند حمامها و غیره زیرا همانطوریکه گفته شد کچ در مقابل آب حساس بوده و خیلی زود فاسد می شود.

گاهی برای ساختن قطعات گچی جهت تیغه بندی از گچ پوک شده استفاده می نمایند یعنی از گچی که در موقع سخت شدن دارای خلل و فرج بیشتری می باشد استفاده می شود برای ساختن گچ پوک به آبی که ملات گچ را با آن درست می کنند موادی اضافه می نمایند که تولید گاز بنماید مانند آب اکسیژنه یا سولفات آلومینیوم این مواد در موقع سخت شدن گچ ایجاد حباب کرده و در نتیجه در گچ خلل و فرج ایجاد می شود و وزن مخصوص قطعه گچی کم می شود.

در خدمات بنایی ساختمان برای ساختن قطعات گچی سبک علاوه بر روش فوق می توان با اضافه کردن مواد دیگری به ملات گچ مانند پودر کاه – سبوس برنج – قطعات گچی سبک بدست اورد و همچنین اگر به ملات گچ موادی مانند مو – الیاف گیاهی – و مفتولهای باریک فلزی و غیره اضافه کنند قطعه گچی مسطح بدست می آید که نسبت به قطعه گچی معمولی و قطعه گچی پوک دارای مقاومت کششی و فشاری بیشتری می باشد از قطعات گچی استفاده های دیگری نیز به عمل می آید مثلاً قطعات مذکور را به شکل و اندازه دلخواه در آورده و آن را به جای گچ کاری به دیوار سالنها می چسبانند و از آن بجای اکوستیک استفاده می نمایند و یا تخته گچی مقاوم در مقابل آتش سوزی و یا تخته گچی مقاوم در مقابل حرارت می سازند و فضای خصوصی را که باید دارای امنیت بیشتری در مقابل آتش سوزی یا تبادل حرارت داشته باشد با آن می پوشانند.

دیوار گچی پیش ساخته یا پانل های گچی پیش ساخته با ریختن ملات گچ در قالب ساخته می شود . این قطعات در دو طرف دارای لایه های پوششی به ضخامت ۵/۱ سانتیمتر می باشند . لایه ها بوسیله الیاف چسبناک تقویت شده اند و لایه مرکزی دارای حفره های لانه زنبوری می باشد . عرض قطعات ۶/۰ متر ، طول آنها ۳ متر و ضخامت آنها ۵ تا ۱۵ سانتیمتر است. لبه های این قطعات دارای کام و زبانه می باشند . چنانچه این قطعات در نمای خارجی ساختمان بکار روند ، باید سطح خارجی آنها با رویه تزئینی ، دیوارپوش و یا روکش قیری پوشش شوند. انواع دیگر صفحات گچی به ابعاد ۶۶/۰x5/0 متر و ضخامت ۸ سانتیمتر تولید می شوند وزن آنها ۲۴ کیلوگرم و برای احداث تیغه های نازک بکار می روند.

قطعات سقفی که در بنایی ساختمان کاربرد دارد به ابعاد ۶/۰x6/0 متر ، به وزن ۱۴ تا ۲۴ کیلوگرم تولید که اتصال آنها به سقف کاذب چوبی با پیچ گالوانیزه توسط بنای ساختمان صورت می گیرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۴۴
علی مومنی

اصول گچبری بنای ساختمان در نازک کاری

سه شنبه, ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۳۶ ب.ظ

اصول گچبری بنای ساختمان در نازک کاری

طراحی

در طراحی گچبری در بنایی ساختمان  رابطه ای متقابل بین دیدن ، تجسم بخشیدن و بیان کردن وجود دارد نتیجه کار با نظم یافتن که با درک فرایند طراحی و اهدافی که برای آن می تواند مورد استفاده قرار گیرد آغاز می شود.

ما ( بنای ساختمان )در طراحی تحقیقی و یا کاوشی که با دید جستجوگرانه دست به آن می زنیم قادر هستیم از نقاط دید مختلف و متنوعی ببینم یا به ذهن آوریم . این نقاط دید انتخابی ما را در ارائه و عرضه ی اندیشه ها و تصورات بصریمان انعطاف پذیر می کند. در عین حال ، هر یک از این نقاط در توانایی خود برای سهولت بخشیدن به پیشرفت ایده ، با دیگری متفاوت است ما با دید تصاویر ، دریافت و کشف آنها نسبت به گسترش و تجسم تصاویر میتوانیم آنچه را که می بینیم درک نمائیم تصاویری را که «طراحی » می کنیم این توانایی را به ما می دهد تا اندیشه ها و تصورات خود را بیان کرده و به ایجاد نوعی ارتباط دست یابیم. در طراحی می بایستی رعایت برخی نقشهای گچبری را نمود که کاملاً گرد و در واقع سه بعدی است و باید به صورت لایه لایه در سه تا شش لایه و گاه بیشتر و هر یک جداگانه ساخته شود.

در گچبری و نازک کاری اصل تغییر در طراحی یکی از موارد ذهنی است که بنای ساختمان باید به آن دقت کند . ذهن انسان با تواناییهای خاص خود و با بهره گیری از قوانین حاکم بر ذهنیت و عینیت می تواند تغییرات مناسب را ایجاد کند. تغییرات حاصل در الفبایی تصویر صورت گرفته و می تواند کیفیت عناصر را در طراحی دگرگون نماید. دگرگونی در حالتهای تصویر که با تغییر دادن خطوط ، نور و بافت و ترکیب بندی و تغییر دادن رنگ زمینه انجام می شود ، می تواند یک طرح را بصورت های مختلف نمایان نماید.

مشخصات فنی گچبری در خدمات بنایی ساختمان :

عبارت است از اطلاعات جسم مورد نظر که شامل اندازه ها ، نماها و برشها و فایل ها و رعایت استاندارد علائم اقتصادی و خطوط قراردادی باشد ضمناً کادر نقشه ولی آت (تعیین محل تصاویر) نقشه و جدول مشخصات نقشه شامل عنوان نقشه ، مشخصات رسم کننده و سایر مشخصات آن باید کامل باشد.

طرح زدن و گلها باید برهم منطبق نباشد در موقع ساخت نمیتوان آن را به صورت سالم در آورد چون تمام گلها کنار هم نیستند ، مثلاً اگر نیمی از طرح با نیمه دیگر ۵ میلیمتر فاصله داشته باشد در این طرح بسیار زشت و ناهماهنگ است و قابل ساخت و ساز نیست و باید طرح را پاک کرد و دو مرتبه آن را گرته نمود در موقع برش ها بنای ساختمان باید دقت لازم را به عمل آورد.

در گچبری ساخت و ساز باید با علاقه و دقت خاص  به دست بنای ساختمان انجام پذیرد زیرا اگر دقت نشود امکان اینکه ساقه ها از جای خود کنده شوند وجود دارد. پس از تمام کار با انگشت شصت بر روی سطح کار بکشید و دقت کنید که سطح کار صاف و یکنواخت باشد.

بعد از کنده شدن ساقه باید با علاقه و دقت خاص انجام پذیرد زیرا اگر دقت نشود امکان اینکه ساقه ها از جای خود کنده شوند وجود دارد. پس از اتمام کار با انگشت شصت بر روی سطح کار بکشید و دقت کنید که سطح کار صاف و یکنواخت باشد.

بعد از کنده شدن ساقه و یک برگ بلافاصله کمی کشته را با قلم مو برداشته و در گچ فرو برده و با کف دست خود بهم بزنید. و بلافاصله در محل ریخته شده بگذارید این مرحله را کشته زنده می گویند ( لازم به ذکر است که قبل از کشته زنده گذاشتن، آب زدن محل الزامی است) سعی کنید که کار پیچیده نشود. در بنایی ساختمان گونیا کردن کار و دقت در تمام مراحل گچبری می بایست رعایت شود. در پایان با فوت کردن به سطح کار و زدودن براده گچ های اضافی سطح کار را پاک کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ ارديبهشت ۹۸ ، ۱۷:۳۶
علی مومنی